21 september 2009

En underlig värld? Vem kunde tro att man en dag?

Nu har vi lyckats genomföra det konstigaste vi gjort hittills hos IAHP.
Sist vi var ditt så ville de att Elliot skulle ligga i en andningsmaskin!!!???
Först har vi räknat Elliots andnings frekvens varje hel timme dag- och nattetid på en minut. Elliot har i genomsnitt 26/min på dagen och 19/min på natten.
Sedan skulle vi prova hur Elliot reagerade och det gjordes med en väst som Maria sydde och som vi drog med handkraft i ungefär en månad. Det gick bra och vi kunde beställa maskinen. Från tyskland.
Hittills var väl allt ganska lugnt, lite knepigt kändes det ju att hjälpa Elliot att djupandas i en maskin. Vi började prova den på dagarna lite försiktigt under uppsyn men var ju tvungna att komma längre för Elliot skall ha den på 6 timmar på dagen och sova med den på hela natten!
Det var scary! Måste jag säga. Hur tror ni att man känner sig när man har spänt fast sin 3år son i en andningsväst, pussar honom på kinden och säger god natt Elliot sov gott. Puhhhh, klump i magen. Det blev ett par sömnlösa nätter men jag måste säga att han är fantastisk. Det tog Elliot tre nätter sedan sov han hela natten i maskinen. Nu är det ju inte så varje natt, han vaknar ju oftast några gånger och gnyr lite för han har svårt att röra sig i västen och det är lite obekvämt.
Men visst är det konstigt. Helt plötsligt har det blivit en vana och känns inte alls så konstigt. Elliot har accepterat det och sover inte direkt nått sämre om nätterna och vi vet att det hjälper honom till en djupare och bättre andning, mer syre till hjärnan vilket ökar hans förutsättningar till utveckling.